Når man har ondt i halsen, er det meget normalt at putte honning i te. Det er som udgangspunkt også en god idé, fordi honning indeholder bakteriedræbende enzymer. Disse enzymer, gør med andre ord, at honning har en antibakteriel egenskab, der betyder at honning kan lindre ondt i halsen og hjælpe på mange andre problemer – men du skal passe på hvordan du bruger honning, hvis den skal hjælpe.

Temperatur har stor betydning

Har du fået ondt i halsen og vil hurtigt over det, så kan den antibakterielle egenskab fra honning være et fremragende redskab. Desværre skal du ikke bare følge din mors gamle husråd med at putte honning i varm te og drikke det et par dage. Det skal du ikke, fordi den antibakterielle egenskab der kommer fra enzymer i honningen, bliver ødelagt ved temperature over 40 grader. Te bliver lavet på kogende vand, hvilket jo betyder 100 grader. Du vil altså ikke få nogen bakterie dræbende effekt ved at putte honning i te, når det er 100 grader varmt. 

Hvis du alligevel ønsker at putte honning i te, bør du vente på at din te er kølet ned til under 40 grader, før du blander honning deri, eller bare drikke det hurtigt. Det vil sikre, at du får gavn af enzymerne, og dermed vil lindre ondt i halsen.

Jo højere temperaturen er, jo hurtigere vil enzymerne blive ødelagt. Hvis din te er 50-60 grader, skal du drikke den hurtigt, for at det ikke bliver ødelagt.

Brug evt. morgenbrødet 

I stedet for at putte honning i te hvor di risikere at ødelægge hele formålet på grundet af den høje temperatur, så kan du i stedet putte honning på morgenbrødet som pålæg. Det sikrer, at honningen ikke bliver ødelagt at høje temperatur, og samtidigt smager det bare godt. Uanset om du bruger toast, boller, rugbrød eller andet, så er det både en god start på dagen at spise honning, det smager godt og ødelægger ikke den antibakterielle egenskab.

Hjælper også på andre problemer

Det er ikke kun ondt i halsen at du kan lindre med honning. Den antibakterielle egenskab hjælper også mod forkølelse, eksempelvis hvis næsen løber osv. 
Forkølelse er en bakterie/virus, som enzymerne i honning kan lindre, både så det ikke føles lige så slemt, men også så det går hurtigere over.

Køb uopvarmet honning

Honning bruges mange steder som et medicinsk produkt, fordi det har den effektive bakteriedræbende effekt. En undersøgelse har vist at Dansk honning er den bedste bakteriedræber, blandt andet fordi at Danske biavler ikke opvarmer honningen. Hos Bøgeholms Biavl, hvor vores honning kommer fra, bliver honning heller ikke opvarmet. Du kan derfor forvente at honning der købes på HonningShoppen.dk har en god antibakteriel egenskab, blandt andet til at lindre ondt i halsen og forkølelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *